RESTAURANT FUGA
art, music and dinner restaurant

't Eilandje - Nassaustraat 15
2000 Antwerpen
tel.: 03/231 31 58
fax: 03/231 39 34
http://www.resto.be
email : allegria@resto.beART, MUSIC & DINNER IN RESTAURANT FUGA OP'TEILANDJE

Genieten van ongekunstelde gerechten in een kunstzinnige sfeer, voor de liefhebbers kunstig bereid. . . Voor een dergelijke unieke ervaring is er slechts één adres: restaurant FUGA, dat half november zijn deuren opende aan de Nassaustraat 15 op 't Eilandje in Antwerpen. Hier worden beeldende kunst, muziek én kookkunst met elkaar verweven tot één geheel, een totaalspektakel eigenlijk dat noch in Antwerpen, noch in de rest van ons land zijn voorgaande kent.
Het initiatief kreeg gestalte in een oud pakhuis achter Galerie Art Forum, waar op de drie verdiepingen a11es bij elkaar zo'n honderd mensen gezellig kunnen tafelen. Het originele interieur werd behouden, gecombineerd met kunstwerken uit de galerij die aan de muren van het rcstaurant te bezichtigen zijn. Via een trap in het midden bereikt men de hoger gelegen verdiepingen. Op de eerste tussenverdieping staat een zwartglanzende vleugelpiano opgesteld, 's avonds wordt er live muziek vertolkt met begeleiding van piano. Naast hun zangprestaties slagen de jonge artiesten er ook in tussen de tafels door te lopen en de aanwezigen te bedienen.
In de keuken van het restaurant zwaait Hamadi de scepter. Hij presenteert een in hoofdzaak Frans - Italiaanse keuken met keuze uit zeven à acht soorten pasta's. Ook internationale gerechten en Belgische specialiteiten ontbreken niet op het menu. Zo vermeldt de kaart elke week een andere vlees- en vissuggestie. Van een buffet van antipasta kan men zich vrij bedienen. (390 BEF)
Om helemaal in de sfeer te blijven kregen de gerechten de namen van componisten mee. Nog een ander prettig detail: oude partituren doen hier dienst als menukaart. Voor het totaalspektakel met zang én bediening door de musici (op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond ) is het noodzakelijk vooraf te reserveren . Alle genres komen aan bod: klassiek, jazz, sax en salsa, Argentijnse tango, enz... Het unieke concept van restaurant Allegria leent zich bijzonder goed voor speciale gelegenheden, zoals verjaardags- en personeelsfeestjes. Op Oudejaarsavond wordt daar in elk geval een happening georganiseerd, waarvoor men zich nu reeds kan laten inschrijven.Restaurant Fuga, Nassaustraat 15 in Antwerpen (op 't Eilandje),
Gesloten op zondag.
Intemet onder Art Forum: http://www.resto.be
E-mail :fuga@resto.be